Riskcraft

Kysymyksiä ja vastauksia


Mikä on Vakuutusmajuri™?


Vakuutusmajuri™ on vakuutusasioiden asiantuntijapalvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa vakuutuksia ja tehdä korvausasioiden muutoksenhakuja. Voit hoitaa sen kautta myös vakuutusturvasi jatkuvan ylläpidon.

Kenelle Vakuutusmajuri™ -palvelut on tarkoitettu?


Vakuutusmajuri™ on tarkoitettu kiireiselle yrittäjälle tai perheyrityksen vetäjälle, joka keskittyy mieluummin rahan tekemiseen kuin sen tuhlaamiseen tai puuhastelee turhaan ylimääräisen paperinpyörityksen parissa.

Mihin tarvitaan joku välikäsi?


Vakuutusyhtiö (myös keskinäinen yhtiö, enemmän tai vähemmän) on liikeyritys, joka on kiinnostunut lähinnä siitä mitä oman viivan alle jää. Vakuutusyhtiön tavoitteena on pitää vakuutusmaksut mahdollisimman korkeina ja korvaukset mahdollisimman pieninä. Se pyrkii eri keinoin pienentämään vahinkojen lukumäärää yleensä ja yksittäisten vahinkojen euromäärää tapauskohtaisesti.

Vakuutusmajuri™ -palvelun tavoitteena taas on pitää vakuutusmaksut mahdollisimman alhaisina ja korvaukset mahdollisimman suurina. Näihin päämääriin pyritään sekä vakuutusten kilpailuttamisella että iskemällä korvauskäsittelyn saivartelua vastaan samalla mitalla.

Miksi vakuutukset kannattaa kilpailuttaa?


Vastoin yleistä luuloa, kaikkia vakuutuksia ei välttämättä kannata ottaa samasta vakuutusyhtiöstä. Päinvastoin, keskittämisestä ja uskollisuudesta on vain haittaa. Vakuutusmaksut hilautuvat pikkuhiljaa ylöspäin eikä asiakasuskollisuus näy korvauksissa. Sen kieltää jo vakuutussopimuslakikin.

Mitä hyötyä kilpailutuksesta on?


Tyypillisesti kilpailutuksissa vakuutuskokonaisuuksien hinnat ovat pudonneet aikaisemmasta keskimäärin 30%. Joissakin erikoistapauksissa jopa 85%. Saat selvää säästöä.

Viekö kilpailuttaminen paljon aikaa?


Omaa aikaasi kuluu korkeintaan muutama tunti. Sekin menee pääasiassa kilpailutuksen tulosten läpi käymiseen. Kalenteriaikaa voi kulua muutama kuukausi, riippuen vakuutusyhtiöiden tarjousajoista.

Miten voin valmistautua etukäteen?


Et oikeastaan mitenkään. Kun olet antanut valtakirjan kilpailutusta varten, voimassa olevien vakuutusten tiedot ja vahinkotilastot saadaan nykyisestä vakuutusyhtiöstäsi. Vahinkotilastoja tarvitaan tarjouspyynnön liitteenä.

Mitä jos vakuutuksen tiedot ovat vääriä?


Usein riittää, että tarjoukset ovat yhteismitallisia. Väärät tiedot voidaan korjata vakuutuksen kohteisiin ja vakuutusmääriin viimeistään siinä vaiheessa kun uudet vakuutukset saatetaan voimaan. Hyväksyt aina itse lopullisen version.

Lakisääteiset vakuutuksethan ovat kaikilla saman hintaisia?


Väärin. Vakuutusten hinnoittelu on vähitellen vapautunut sääntelystä. Viimeksi lakisääteinen tapaturmavakuutus. Juuri lakisääteisistä vakuutuksista saadaankin usein parhaat säästöt.

Työeläkevakuutusta sen sijaan ei mielestäni kannata kilpailuttaa (ellei siirtoon sitten liity muita lehmänkauppoja). Taksat ovat kaikilla yhtiöillä samat, ja vakuutuksen siirto aiheuttaa aina notkahduksen asiakashyvityksiin.